Menu: Opskrifter - Arkiv - Indkøbs Guide - Prøv En Ny Ret - Grønsager Overblik - Kontakt

Gaeng Massaman Curry

2 portioner
100 g Kylling
75 g kokos cream
5 dl kokosmælk
1 tsk. fiskesovs
2 tsk. sukker.
15 g ristede peanuts
2 tsk. masanam curry paste
250 g kogte kartofler
250 g Ris

Sådan gør du
Put kokos cream i en work og tilføj masanam curry og rør det godt sammen.
Tilføj kylling og steg til den er gylden.
Tilføj kokosmælk, rør rundt og tilføj kartofler og ristede peanuts.
Lad det koge i 5 min.
Tilføj fiskesovs og sukker.
Lad det simre i 5 min under omrøring.
Serveres med ris.

Jule Mad

2 portioner
2 kg flæskesteg
5 friske laubærblade
½ liter vand
Salt
2 tsk. sukker.
En lille smule peber
75 gram smør
1 spk fløde
4 spk Sovsejævner (brun)

Sådan gør du
Langtidsstegt flæskesteg med sprød svær
Tænd ovnen og sæt den på 90 grader almindelig varme.
Rids ned til kødet.
Drys godt med salt henover flæskesværene og gnid salt mellem sværene.
Lidt friskkværnet peber.
Tilsæt laurbærblade og halv liter vand ved.
Tag stegen ud, og vend den med sværene opad - nu skal den stege i cirka 4 time - stadig ved 90 grader.
Stegen skal være 60-65 grader inden du begynder at skrue op, for at få sprød svær. Sigt efter en sluttemperatur på 65 grader.
Husk at hælde lidt af skyen henover stegen cirka hver halve time.
Når de i alt cirka 4 timer er gået tager du stegen ud og hælder det meste af skyen fra - den skal du bruge til sauce.
Skru ovnen op til 250 grader (stadig almindelig varme) og sæt stegen ind - hvis den er skæv, kan du justere højden på stegen, så sværene står nogenlunde lige i ovnen, med lidt staniol under.
Lad stegen passe sig selv til sværene begynder at puffe op - det tager alt fra 10-25 minutter, og du skal bare være tålmodig. Varmer din ovn meget ujævnt, kan du med fordel dreje stegen lidt rundt, når den ene side med sværene er ved at være klar.


Når sværene er puffet op og er klar, tager du stegen ud og lader den hvile i 10-15 minutters tid
Sauce til flæskestegen
Smelt smør i en gryde og hæld et par spiseskefuld mel ved.
Pisk sammen og lad det stå og stege lidt, til det får en brunlig farve.
Tilsæt skyen fra flæskestegen lidt efter lidt mens du pisker, til konsistensen er, som du kan lide den.
Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis der mangler.
Hvis du synes saucen skal have en lidt mørkere farve, kan du overveje lidt kulør.